Werkwijze


Via de telefoon of mail hebben we ons eerste contact. Wanneer je de eerste keer voor voetrefextherapie in de praktijk komt zal ik een kort gesprek met je hebben en starten met een voetreflexmassage. Afhankelijk van de wensen of klachten kan er een intake en behandelplan volgen of een keuze om op een losse basis afspraken te maken.

Ik maak gebruik van verschillende massagetechnieken;

  • de neurologische : hierbij masseer je met een stevige druk op de zones onder en op de gehele voet, die zones corresponderen met de lichamelijke organen en weefsels. Enkele Westerse massages: lymfemassage, massage spieren gewrichten en wervelkolom, massage spijsvertering, massage nieren en blaas enz.
  • de energetische : alle cellen in het lichaam hebben een elektromagnetisch veld en hebben een eigen trillingsfrequentie. Het lichaam bestaat niet alleen uit organen en weefsels maar ook uit een energetische component.
    Deze massage wordt met een zachte, lichte druk gegeven.
    Enkele energetische massages: chakramassage, metamorfosemassage, energetische meridiaanmassage, polariteitsmassage, enz.
  • een combinatie van deze twee soorten massages is heel goed mogelijk, het zal een aanvullende invloed op elkaar hebben.

De duur van een behandeling is een uur met soms een korte uitloop. Gedurende de behandeling lig je op een behandeltafel, zeer comfortabel op een traagschuimmatras. Je kunt kiezen voor stilte of een ontspannen rustige muziek op de achtergrond.

Ik masseer de voetzool, voeten, onderbenen en knieën. In enkele gevallen is het wenselijk om ook handen en armen te masseren vanwege bepaalde meridianen die daar lopen (Traditionele Chinese Geneeskunde). Omdat de meridianen en de meridiaanpunten(=acupunctuurpunten) bij het uiteinde van de armen en benen het meest aan de oppervlakte lopen, zijn die in principe heel geschikt om te masseren.

Tijdens het masseren maak ik gebruik van etherische oliën, ik maak (in overleg) een keuze voor een bepaalde olie die op dat moment het meest geschikt is. Bijv. bergamot, geranium, jatamansi, ceder, kajeput, citroen, lavendel enz. zie www.volatile.nl

Na de behandeling krijg je een glas water wat reinigend en ontgiftend werkt, de vrijgekomen afvalstoffen zullen beter afgevoerd worden waardoor je jezelf vitaler zult voelen. De effecten van de behandeling kunnen van 1-3 dagen na behandeling voelbaar zijn. Soms ben je na de behandeling heel moe, dan moet de opgelopen moeheid er eerst nog uitkomen, later trekt dat weer bij.
Meestal voel je je juist heel ontspannen, beter in je lijf en meer in balans.

De massage bij stervensbegeleiding is heel subtiel en rustig en vindt zijn grond in de afstemming van wat er op dat moment nodig is. Massage kan veel harmonie en rust brengen. Ik kom aan huis en overleg met de betrokkenen wat ik kan doen.