Alice de Bie


Sinds 2010 heb ik een voetreflexmassagepraktijk aan huis. Op de eerste verdieping heb ik mijn praktijkruimte ingericht; een mooie, ruime, lichte en sfeervolle ruimte. Er komen mensen van verschillende leeftijden om diverse redenen.

Ik heb 4 jaar als vrijwilliger in een verpleeghuis voetreflexmassages gegeven en ervaring opgedaan met de combinatie voetreflex en stervensbegeleiding. In het derde jaar van mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in voetreflextherapie bij mensen in hun laatste levensfase, een mooi en bijzonder gebeuren.

Ik ondersteunde van 2013-2020 het bestuur van Stichting Caldarium, een non-profit organisatie die kankerpatiënten in contact brengt met complementaire lichaamsgerichte zorg. 
Het Marikenhuis (inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten) heeft mijn warme belangstelling.

De rode draad in mijn leven draait om goede zorg voor en contact met mensen. Ik vind het belangrijk om op een integere manier met mensen om te gaan en om te kunnen bijdragen aan een verbetering van de kwaliteit van leven.
Gelijkwaardigheid in de relatie tussen de cliënt en mijzelf beschouw ik als een basisgegeven.

In 1980 heb ik mijn opleiding tot verpleegkundige in het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis afgerond, daarna ruim 15 jaar ervaring opgedaan in het UMC-Nijmegen op afdelingen KNO en Oncologie, Kaakchirurgie en Dermatologie. Van 2005 tot maart 2013 werkte ik als praktijkverpleegkundige bij een huisartsenpraktijk in Nijmegen. Daar deed ik diverse specialisaties en bijscholingen. Vanaf maart 2013 tot augustus 2017 heb ik naast mijn voetreflexpraktijk als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Nijmegen Noord-Oost gewerkt.

De laatste cursus voor ik mijn 3-jarige opleiding tot voetreflextherapeute bij Total Health in 2012 heb afgerond, was een studiegroep spirituele zorg. Een inspirerend cursusjaar rondom stervensbegeleiding ontwikkeld door Christine Longaker gebaseerd op Het Tibetaanse Boek van Leven en Sterven van Sogyal Rinpoche.

Persoonlijk: Geboren in 1958, gehuwd met Joost, vier kinderen wonen zelfstandig en met hen genieten wij enorm van onze (klein)kinderen.